Vaak gekocht

Vorige Artikel 8 van 11 Volgende

Handboek Leefstijlgeneeskunde

Artikelnummer: 9789082059977
€ 59,95 € 57,45 (inclusief btw)

Leefstijlgeneeskunde is sterk in ontwikkeling. Volgens de meest recente inzichten kan dankzij verantwoorde leefstijl interventies wel 70-80% van onze medische consumptie omlaag. Een aanlokkelijk vooruitzicht voor zowel de (aankomende) patiënt, de gezondheidszorg als de overheid! Maar hoe pak je dit aan?

Het Handboek Leefstijlgeneeskunde is het eerste Nederlandstalige handboek (2016) met een actueel overzicht van de stand van zaken van het vakgebied leefstijlgeneeskunde. Het is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen op het gebied van gedragsverandering, voeding en beweging.

Naast een beschrijving van de theoretische en wetenschappelijke inzichten, bevat dit handboek ook hoofdstukken over de concrete invulling van hoe Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI) vormgegeven kunnen worden, de state-of-the-art leefstijl interventie GLI-TOTAAL, en ook richtlijnen voor de gewenste aanpak van GLI in Nederland, via de indeling van de leefstijlgeneeskunde in 4 GLI-niveaus.

Het Handboek Leefstijlgeneeskunde is gericht op de zorgverlener, de zorgverzekeraars, beleidsmakers in de Nederlandse Gezondheidszorg als ook andere overheidsinstanties die werk willen maken van het verbeteren van de algemene gezondheidssituatie van de Nederlandse bevolking én die preventie van ziekten hoog in het vaandel hebben staan.

Het boek biedt een inspirerende basis aan artsen, leefstijlcoaches, therapeuten, psychologen en anderen die kennis willen vergaren over Leefstijlgeneeskunde. Daarnaast is het bruikbaar voor mensen in beleidsfuncties, het onderwijs en voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Leefstijlgeneeskunde.

De internationale oriëntering van de schrijvers op het vakgebied leefstijlgeneeskunde maakt dat dit handboek (ook internationaal) een voortrekkerspositie inneemt.

 

• Richtlijnen en praktische tools voor uw kliniek

• Doeltreffende communicatietechnieken

• Effectieve strategieën voor gewichts- en diabetesmanagement

• Inspirerende succesverhalen van patiënten

• Gedetailleerd voedingsplan

 

© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel