Uitverkocht

Vorige Artikel 10 van 11 Volgende

The Sitting Chef - kleine beschadiging

Artikelnummer: 9789082059922

Het eerste boek met voedingsrichtlijnen voor mensen met een zittend beroep

Klik hier voor het inkijkexemplaar

LEEFSTIJL ALS MEDICIJN bewijst dat gezonde voeding van levensbelang is bij de preventie van diabetes type 2, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressiviteit door een zittende (sedentaire) leefstijl. Voor iedereen met een overwegend en/of zittend beroep! 

Het coronavirus schreeuwt: kom uit je stoel en ga gezond plant-based eten!

Immuunsysteem wordt ondermijnd door veel zitten

Omdat het coronavirus (COVID-19) wereldwijd om zich heen heeft gegrepen, vragen veel mensen zich af wat ze
zelf kunnen doen om zich weerbaar te maken en gezond te blijven. Dagelijkse preventieve maatregelen (zoals handen wassen, contact met zieke mensen vermijden en goede hygiëne) verminderen het risico. Maar vooral ook voeding en leefstijl spelen een cruciale rol, zo wijzen studies uit. 

Een vetarm, plantaardig dieet is een enorme boost voor je immuunsysteem. Het immuunsysteem is afhankelijk van witte bloedcellen die antilichamen produceren om bacteriën, virussen en andere indringers te bestrijden. Van vegetariërs is aangetoond dat ze effectievere witte bloedcellen hebben in vergelijking met niet-vegetariërs. Dit komt doordat ze veel vitamines en mineralen binnenkrijgen en weinig ongezonde vetten. 

Het eten van een vetarm dieet is ook beschermend. Studies tonen aan dat het beperken van vet heel effectief is
voor het versterken van ons immuunsysteem. Onderzoek laat namelijk zien dat olie (zonnebloemolie, sojaolie, maisolie etc.) de functie van witte bloedcellen schaadt en dat vetrijke diëten de darmflora aantasten. En laat die darmflora nu juist cruciaal zijn voor onze afweer.

De gevaren van te veel zitten (sedentair gedrag) worden door de wetenschap tot op heden uitsluitend benaderd vanuit het gebrek aan beweging. Annemarie Postma brengt hier met The Sitting Chef voor het eerst verandering in, door de introductie van een nieuw voedingsmodel
 

Annemarie Postma beschikt als “zit-veteraan” over een unieke ervaring. Zij zit ruim 40 jaar in een rolstoel en is nog altijd gezond, energiek en slank. Hierdoor is zij het levende bewijs dat een uitgekiend model met gezonde voeding daadwerkelijk een antwoord biedt op de gevaren van te veel zitten en een sterk, gezond lichaam en vitale geest tot gevolg heeft.

Het Sit Smart - voedingsmodel is ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en jarenlange persoonlijke ervaring en studie door Annemarie Postma. Van kinderen, jong volwassenen tot ouderen, allen ondervinden direct de positieve gevolgen van haar voedingsmodel.

Het Sit Smart voedingsmodel

Annemarie Postma reikt met The Sitting Chef inzichten en hanteerbare preventieve voedingsrichtlijnen aan om de gevaren van sedentair gedrag gerelateerde ziektes, zoals diabetes 2, hart- en vaatziekten, obesitas, overgewicht en depressie te verminderen, voorkomen of zelfs geheel om te keren

In vlotte, toegankelijke stijl legt zij complexe voedingsvraagstukken helder en controleerbaar uit. Ze baant het pad voor een gezonde leefstijl door middel van 10 principes die eenvoudig in het dagelijkse leven toepasbaar zijn. Het boek bevat 80 heerlijke, simpele recepten om direct van start te kunnen gaan.

De grootste verdienste van Annemarie Postma is dat zij als eerste gezonde voeding als discipline en medicijn inzet tegen de gevolgen van een zittende of inactieve leefstijl. Annemarie: “Bewegen is belangrijk. Maar met gezonde voeding is veel, zelfs meer, te bereiken op weg naar een actieve en gezonde leefstijl voor iedereen die vele uren per dag zit”.

Het Sit Smart - voedingsmodel is in alle opzichten van deze tijd. Het is niet alleen mens- maar ook dier- en klimaatvriendelijk

© 2019 - 2022 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel