Uitverkocht

Vorige Artikel 7 van 11 Volgende

Ziels Gezond

€ 16,95 (inclusief btw)
Oeps, tijdelijk uitverkocht. Stay tuned!

Een andere kijk op gezondheid!

Wat betekent écht gezond zijn? Wanneer zíjn we gezond? En, is gezond-zijn wel hetzelfde als de afwezigheid van lichamelijke ongemakken en ziekte? Hangt onze kwaliteit van leven af van een perfect functionerend en uitziend lichaam? Heeft alles wat ons overkomt een reden? En hoe zit het dan met ‘zeggenschap’ en maakbaarheid? 

In Ziels Gezond biedt Annemarie Postma haar bijzondere, inspirerende kijk op leven, ziekte en dood en het hebben van een handicap (ze heeft een dwarslaesie sinds ze elf jaar was). Daarnaast bevat het boek aangrijpende interviews met mensen die ziek ernstig waren of zijn, maar hier op een diep niveau mee aan de slag zijn gegaan. 

Hoe deden zij dit? Zij zagen hun ziekte in elk geval niet als een vergissing van het universum, maar als symbool en als kans. Als symbool voor de verlangens van hun ziel, en als kans om zichzelf beter te begrijpen, hun verhouding met het leven te peilen, te onderzoeken of ze zich nog wel op de juiste weg bevonden in hun werk en hun privéleven. Zij zagen het ook vooral als keerpunt, om de zin van de onzin te leren onderscheiden, zichzelf trouw te worden, meer zelfcompassie te ontwikkelen, meer voor zichzelf te kiezen en meer van het leven te genieten.

Fragment uit Ziels Gezond

Ik zie mijn handicap als een permanente geestelijke opdracht. Hij belet me uiteraard om zo vrij te bewegen als ik had gewild, legt mij grote beperkingen op, maar houdt me juist daardoor keer op keer weer heel gefocust een geconcentreerd op wat ik hier kom doen. Natuurlijk confronteert mijn situatie voortdurend met mijn menselijke gebrekkigheid, maar het heeft me wel al heel jong de kans gegeven om op diep niveau het contact met mijn zelf te herstellen en leidt me steeds weer naar allerlei dimensies van mijn mens-zijn.

Mijn handicap licht voor mij telkens weer tipjes van de sluier op van het geheim van het leven, en leert me steeds meer dat als we afdalen naar onze eigen diepte ,we uiteindelijk op een plek terecht komen in onszelf waar psychische en lichamelijke ziekten helemaal geen toegang hebben. Of je nu ziek bent of een handicap hebt, op die plek heerst zo veel eerlijkheid, waarheid en aanvaarding van het ‘feilbare mens-zijn’. Op die plek is alles al gezond.

© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel