Vorige Artikel 14 van 27 Volgende

Editie 3-2020 is uit!

Een boeiend na-zomernummer vol diepgaande, achtergrondartikelen en inspirerende interviews. Zoals met UMCG intensivist-internist prof. dr. Peter van der Voort en Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme.

 

Editie 3 - 2020

Door onze redactie 26 AUGUSTUS 2020

Editie nummer 3 is uit! Een boeiend en zeer informatief zomernummer vol met diepgaande, onderbouwde achtergrondartikelen en inspirerende interviews. O.a. met UMCG intensivist-internist prof. dr. Peter van der Voort. En met Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme en prof. Paul van Geest over een andere leefstijl na corona. Zij zien de coronacrisis vooral als 'keerpunt en kans'. Verder lees je over het bijzondere ervaringsverhaal van de in Zweden wonende Nederlandse Anneke Madna. Zij keerde in zeer korte tijd haar diabetes type 2 om en kon volledig met haar medicatie stoppen door over te schakelen op het whole food plant-based dieet Het SSD Plan. En natuurlijk tips en eenvoudige maar heerlijke recepten van The Sitting Chef!

UMCG intensivist prof. dr. Peter van der Voort over overwicht en corona en het supplement Resveratrol

Waarom is overgewicht zo'n risicofactor voor ernstige COVID19-uitkomsten? En wat kan het middel Resveratrol hierin betekeken?Annemarie sprak met de man die het balletje aan het rollen bracht: ic-hoofd van het UMCG, prof. dr. Peter van der Voort. Zijn uitspraken over resveratrol, begin dit jaar, kwamen hem uit sommige hoeken op de nodige kritiek te staan. Toch blijft hij bij zijn standpunt: “Resveratrol is een veelbelovend middel in de strijd tegen corona”.

Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme schreef boek over een andere leefstijl na de coronacrisis

Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme, emeritus-hoogleraar Sylvester Eijffinger en hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie Paul van Geest, bundelden hun gedachten over de natuur, de economie en de zin van het leven na de coronacrisis in het boek Wat is wijsheid. De auteurs zien de pandemie als een gevolg van de grootheidswaanzin van de mens die zijn plaats in deze wereld niet goed meer weet in te schatten. “Corona dwingt ons om een pas op de plaats te maken”.

Volledig diabetes- en medicatievrij door plantaardig dieet

Minder energie, ‘rare plekjes’ onder haar voeten, slechter kunnen lezen en vermoeide, droge ogen. Het waren allemaal klachten die een klein jaar geleden leidden tot een bezoek aan de huisarts. Anneke Madna (65) bleek diabetes type 2 te hebben. Ze kreeg direct medicatie, maar dat voelde voor haar niet bevredigend. Ze begon een zoektocht naar nieuwe inzichten en kwam begin dit jaar het plantaardige dieet Het SSD Plan tegen. Inmiddels is ze diabetesvrij. “Ik kan weer lekker lang lezen en de neuropathie onder mijn voeten is bijna helemaal weg”. 

Eten tegen inflammatie - Zó doe je dat!

Laaggradige ontsteking (of: inflammatie’) is een aandoening in je lichaam die rechtstreeks verband houdt met je voeding, en aan de basis staat van bijna elke gezondheidsklacht. Obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, moeheid, en artritis; ze hebben allemaal één ding gemeen: een chronische ontstekingsreactie van je lichaam. Leer wat de meest krachtige ontstekingswerende voedingsmiddelen  zijn en begin direct met anti-inflammatoir eten met 6 geweldige recepten van The Sitting Chef

© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel