-6%

Vorige Artikel 2 van 8 Volgende

Arkocaps® Resveratrol 45 capsules

€ 17,75 € 16,75 (inclusief btw)
Oeps, tijdelijk uitverkocht. Stay tuned!

Opgelet geplande levering week 48 2022

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is het best onderzochte ‘salvestrol’. Salvestrolen zijn specifieke fytonutriënten die vroeger volop in onze groenten en fruit voorkwamen, maar nu alleen nog in relevante hoeveelheden aanwezig zijn in biologische groenten en fruit. Het zijn afweerstoffen die de plant zelf aanmaakt om zichzelf te beschermen tegen schimmels, virussen, bacteriën, UVlicht en insecten. De plant maakt ze alleen in grotere hoeveelheden aan als dit noodzakelijk is. Aangezien gangbaar geteelde groenten en fruit worden bespoten met fungiciden en andere bestrijdingsmiddelen, hebben deze meestal een laag gehalte aan salvestrolen.

Dit is ongunstig voor de mens, want salvestrolen hebben medicinaal gezien meerdere positieve werkingen. Eén daarvan is dat ze de levensduur van gezonde cellen verlengen, voorkomen dat woekercellen ontstaan en ons dus beschermen tegen kanker. Ook vermindert resveratrol aangetoond inflammatie (chronische ontsteking), bootst het middel caloriebeperking na, verbetert het je slaapmetabolisme en energiestofwisseling, verlaagt het de hoeveelheid triglyceriden in het bloed, verlaagt het de bloeddruk, vermindert het vetweefsel en stilt het de honger. 

Recente onderzoeken uit 2019 [1,2.3] laten zien dat resveratrol een gunstig effect heeft op de glucosestofwisseling, bijdraagt aan vermindering van buikvet en de leptine-niveaus bij zowel muizen áls mensen kan verlagen, en daarom gunstige effecten heeft bij obesitas-management.

Druiven zijn een rijke bron van resveratrol, een stof die in lage concentraties ook in rode wijn voorkomt. Een veel krachtigere bron van resveratrol is de Japanse Duizendknoop (Polygonum cuspidatum). Dit is een ongelooflijk sterke plant met een zeer hoog gehalte aan resveratrol, die van oudsher wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en in de natuurgeneeskunde, bijvoorbeeld bij de ziekte van Lyme en bij MS, ALS en Parkinson. Ook bieten, bessen, pruimen, pinda’s en pure chocola bevatten resveratrol. 

Referenties

[1] Hong-Ren Yu et al. Resveratrol Treatment Ameliorates Leptin Resistance and Adiposity Programed by the Combined Effect of Maternal and Post-Weaning High-Fat Diet. Mol Nutr Food Res. April 2019 

[2] Andrea Ardid-Ruiz et al. Resveratrol Treatment Enhances the Cellular Response to Leptin by Increasing OBRb Content in Palmitate-Induced Steatotic HepG2 Cells. Int J Mol Sci. Dec. 2019 

[3] Chih-Yao Hou et al. he Effects of Resveratrol in the Treatment of Metabolic Syndrome. Int J Mol Sci. Feb 2019

Gebruiksadvies:
1 capsule per dag innemen met een groot glas water. Bestemd voor volwassenen.

Samenstelling per:capsuleDRI*
Extract van druif110 mg 
Extract van de wortel van polygonum   100 mg 
waarvan resveratrol50 mg 
Zink:10 mg100%
Selenium:50 µg91%

 

Ingrediënten

  • Droge extracten van druif (Vitis vinifera L.)
  • Droog extract van de wortel van polygonum (Japanse Duizendknoop)
  • Vulstof: calciumfosfaat
  • Vulstof: cellulose
  • Antiklontermiddelen: mono- en diglyceriden van vetzuren, magnesiumstearaat
  • Zinkoxide
  • Natriumseleniet
  • Capsule: 100% plantaardig zonder kleurstof: hydroxprpylmethylcellulose 
© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel