Meest gekozen

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende

Arkovital® Dubbel Magnesium 30 tabletten

€ 13,95 € 12,95 (inclusief btw)

Arkovital® Dubbel Magnesium bevat een exclusieve combinatie van magnesium van mariene en plantaardige oorsprong die helpt om vermoeidheid te verminderen en van belang is voor een goed functionerend zenuwstelsel. Een magnesiumtekort wordt vaak in verband gebracht met vermoeidheid en een zenuwachtig gevoel. Magnesium is ook cruciaal bij diabetes. 

Magnesium is onmisbaar voor de werking van insuline en het regelen van het bloedglucose. ​

Uit Braziliaans onderzoek onder 51 personen met diabetes type 2 blijkt dat 77% een te laag gehalte aan magnesium hee​ft. Magnesium is onmisbaar voor de werking van insuline en het regelen van het bloedglucose. Het activeert namelijk de insulinereceptoren en het stimuleert de aanmaak van eiwitten met een signaalfunctie voor insuline. Een magnesiumtekort kan daardoor de symptomen van diabetes type 2 versterken.

Bij slecht gereguleerde diabetes type 2 is er vaak sprake van te hoge bloedglucosewaarden. Als gevolg gaat de patiënt veel plassen om het teveel aan glucose te verwijderen. Met de urine gaan ook mineralen als magnesium verloren. De onderzoekers adviseren dan ook de magnesiumstatus van een patiënt met diabetes goed te blijven controleren en alert te zijn op een adequate inname van magnesium. 

Referentie: Cristiane Hermes Sales et al. Influence of magnesium status and magnesium intake on the blood glucose control in patients with type 2 diabetes. Clin Nutr. Jun 2011

Orga’Mag® Magnesium extract

Arkovital® Dubbel Magnesium is een gecertificeerd natuurlijk product dat geen chemische ingrediënten bevat. De magnesium wordt gewonnen uit gecertificeerde zeesla algen die geoogst worden in Patagonië (Argentinië).  Gemaakt onder strikte controle: geen chemische vervuiling, respect voor het ecosysteem en zijn diversiteit. De algen worden handmatig en duurzaam geoogst met respect voor mariene reproductieperioden en een grote maatschappelijke betrokkenheid van kleine lokale telers.

Betere opname

Arkovital® Dubbel Magnesium bevat tevens de 100% plantaardige vitaminen B1, B2, B5 en B6 die veel beter door het lichaam kunnen worden opgenomen. 

GEBRUIKSAANWIJZING

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: 1 tablet per dag tijdens het ontbijt innemen met een groot glas water. Voor volwassenen mag bij vermoeidheid, een zenuwachtig gevoel of bij stress situaties de dagelijkse dosering worden verhoogd naar twee tabletten per dag (1 tablet in de ochtend en 1 tablet in de avond).  

INGREDIËNTEN

Zeesla thallus extract (Ulva lactuca L.) –  Vulstoffen: calciumcarbonaat en acaciagom – Pulp poeder van baobab fruit (Adansonia digitata L.) – Rijstzetmeel, Vitamines getitreerd uit geconcentreerde planten extracten [guave (Psidium guajava L.), heilige basilicum blad (Ocium sanctum L.) en de vruchtwand van citroen (Citrus limon (L) Burm. F.)] – Rijstmeel (Oriza sativa L).

© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel