-15%

Vorige Artikel 3 van 20 Volgende

Vitamine B12 1000 Mcg (60tb)

€ 12,95 € 10,95 (inclusief 9% btw)

Product Informatie

Wat is Vitamine B12?

Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine. Het verschil met andere wateroplosbare vitamines als vitamine B en C is dat er in het lichaam wel een voorraad vitamine B12 aanwezig is voor een jaar of 6. Maar wanneer deze voorraad opraakt door tekorten (door bijvoorbeeld diabetes type 2 en het gebruik van het diabetesmedicijn Metformine of een plantaardig eetpatroon) kunnen er verschillende klachten ontstaan. 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben ook vlees-en zuiveleters vaak een tekort. Dit kan komen door een slechte opneembaarheid maar ook omdat er, zo blijkt uit onderzoek, in de lever van vee onvoldoende vitamine B12 wordt gevonden doordat de grond te vervuild en te arm is, en dus ook landbouwdieren een vitamine B12-tekort hebben. Om vlees als “bron van vitamine B12” te kunnen blijven verkopen voegt de vleesindustrie (een voor de mens slecht opneembare) vitamine B12 (kobalt) toe aan het voer omdat dit mineraal nodig is voor de productie van vitamine B12 door micro-organismen. 

Deze Vitamine B12 tabletten bevatten 1000 microgram (Methylcobalamine) vitamine B12 per zuigtablet in de biologisch actieve vorm methylcobalamine.

Toepassing

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme*, een normale psychologische functie*, de vermindering van vermoeidheid en moeheid* en de normale vorming van rode bloedcellen.*

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Eén zuigtablet per dag vlak voor of tijdens de maaltijd. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

© 2019 - 2021 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel