-9%

Vorige Artikel 16 van 20 Volgende

It's Pure Vitamine B12 1000 mcg Methylcobalamine 90TB

€ 16,50 € 14,95 (inclusief btw)

Vitamine B12 komt van nature niet in opneembare vorm in plantaardige producten voor. De meeste veganisten nemen hiervoor dan ook een supplement. De vitamine wordt geproduceerd door bacteriën (zowel in de natuur als voor de supplementen) en komt vooral voor in de bodem, waar vanuit dieren (zoals koeien die buiten grazen) de vitamine opnemen. Hierdoor zit er vitamine B12 in melk en vlees, al wordt dit meestal ook toegevoegd aan het veevoer, omdat veel dieren niet of weinig buiten komen.

Ook landbouwdieren hebben B12 tekort!

Daarbij wijst onderzoek uit (je leest er alles over in Het SSD Plan) dat - áls de dieren al buiten komen- in de lever van vee onvoldoende vitamine B12 wordt gevonden doordat de grond te vervuild en te arm is, en dus ook landbouwdieren een vitamine B12-tekort hebben.

Om vlees als “bron van vitamine B12” te kunnen blijven verkopen voegt de vleesindustrie (een voor de mens slecht opneembare) vitamine B12 (kobalt) toe aan het voer omdat dit mineraal nodig is voor de productie van vitamine B12 door micro-organismen. 90% van de B12 supplementen die in de wereld worden geproduceerd, gaat naar de vee industrie.

Kobaltbronnen die gebruikt worden in veevoer zijn echter gevaarlijker voor de gezondheid dan altijd werd aangenomen en zijn onder meer kankerverwekkend bij inademing. Hierdoor worden vee voer mixen met een kobaltgehalte boven de 100 ppm sinds 2010 gekenmerkt met een doodshoofd gevarenteken. Dit werd besloten om zowel de productie van het rundvee als de gezondheid van de medewerkers in de veevoedersector te garanderen.

Supplement: meest veilige manier om B12 binnen te krijgen

De vraag blijft over: waarom zou je vlees nog als “gezonde bron van vitamine B12” willen eten? De beste, meest veilige manier om er zeker van te zijn dat je voldoende, goed opneembare B12 binnenkrijgt is door een supplement. Vitamine B12 die in supplementen wordt gebruikt, is voor het grootste deel geproduceerd door bacteriën. Zodoende is de structuur gelijk aan de vitamine B12 die van nature in dierlijke producten te vinden is. Er zijn echter wel hele kleine verschillen in de opneembaarheid van verschillende soorten, maar in feite is iedere vorm van B12 die je in voedingssupplementen tegenkomt even werkzaam. De meeste vegetariërs en vegans kiezen er dan ook voor om een supplement te nemen. 

Gebruiksaanwijzing

Dosering. Geadviseerd wordt om dagelijks 1 kauw-zuig tablet in te nemen, tenzij je therapeut of medisch adviseur  anders adviseert. Aanbevolen dagelijkse dosering niet over schrijden.

Gebruik. Kauw-zuig tablet gedurende de dag innemen. Bij voorkeur in een lege schone mond. Koel, droog en buiten bereik van kinderen bewaren.

Ingrediënten

                                                                                    aanbevolen                                    

Ingrediënten per zuigtablet                                      dagelijksedosering                         RI in %

Vitamine B12 (Methylcobalamine) 1000 µg                         1000 µg                               40.000 %

RI in %=Referentie-inname voor een gemiddelde volwassene in %           

Ingrediëntendeclaratie. Vitamine B12 (methylcobalamine), isomalt dc, katoenzaadolie (antiklontermiddel), silicium dioxide (antiklontermiddel), 

woudvruchten (natuurlijke zoetstof), magnesium -stearaat -silicate (antiklontermiddel).

Allergenenverklaring. Dit product is vrij van allergenen en kunstmatige kleur- en geurstoffen. Vrij van: gluten, soja, lactose en suiker. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

© 2019 - 2022 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel