Vorige Artikel 27 van 28 Volgende

Sacha Inchi olie

€ 19,95 (inclusief btw)

Sacha Inchi olie wordt geperst uit rauwe Sacha Inchi zaden en heeft van alle plantoliën het hoogste gehalte omega-3 en is dus zeer gezond: van binnen (als voeding) en van buiten (de huid). In de huidverzorging is Sacha Inchi een goede olie voor de behandeling van een geïrriteerde, droge huid (en droog haar) en van acné en littekens en het tegengaan van veroudering. De olie is ook zeer effectief bij het beschermen van je huid tegen zonschade.

Voeding voor de hersenen

Het merendeel (60%) van onze hersenen bestaat uit vet, wat betekent dat we gezonde vetten uit onze voeding nodig hebben, om hersencelmembraan op te bouwen, onze hersencellen te voeden en ontstekingen te bestrijden. Omega 3-vetten kunnen de cognitieve functie en concentratie versterken en beschermen tegen depressie en dementie. Door de ontstekingsremmende eigenschappen van omega-3 kan het ook ‘hersenmist’, geheugenverlies en vermoeidheid verminderen.

Goed voor hart- en bloedvaten

Sacha Inchi olie blijkt ook goed voor je hart- en bloedvaten, omdat het de dikte van je bloed op een ideaal peil houdt en klontervorming en vernauwing van de slagaders voorkomt. Omega-3 vetzuren van hoge kwaliteit verkleinen je risico op een hartaanval of beroerte. Onderzoek heeft aangetoond dat de omega-3 vetzuren, van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong, het risico op een hartaanval en plotselinge hartdood, aanzienlijk vermindert, zowel bij gezonde personen als bij hartpatiënten.

Diabetes en immuunsysteem

Omega-3 vetzuren bevorderen de insulinegevoeligheid van je cellen en verminderen zo insulineresistentie en diabetes type 2. Diverse studies stellen dat een hoge inname van omega-3 vetzuren het risico op glucose intolerantie doet afnemen en het triglyceridengehalte verlaagt. Ook werken omega-3 vetzuren ontstekingsremmend en versterken ze het immuunsysteem.

Meest stabiele omega-3

Sacha Inchi is een van de beste bronnen van plantaardige omega 3-olië ter wereld. Er zijn veel omega oliën die zijn afgeleid van dieren, zoals visolie. Deze zijn echter niet duurzaam, meestal sterk bewerkt en slecht van kwaliteit. De omega vetzuren uit visolie zijn namelijk erg gevoelig voor oxidatie (bederf). Dit betekent dat ze snel worden aangetast door contact met zuurstof en licht. Inname van een slechte (geoxideerde) omega-3 olie doet je gezondheid meer kwaad dan goed. Om beschadiging van de visolie tegen te gaan moeten er antioxidanten aan worden toegevoegd, zoals vitamine A, E en C, maar lang niet alle fabrikanten van visolie doen dit. Het unieke aan Sacha Inchi olie is dat het van nature zo’n hoog gehalte aan antioxidanten bevat dat het de meest stabiele, langst houdbare omega-3 is die er bestaat. 

 

Let op: lichaamsverzorgingsproducten kunnen niet geretouneerd worden!

 

Referenties:

  1. Sunan Wang et al Food Chem, 2018 Edwin Darío Betancur-Hoyos et al. J. Med. Plants Res, 2016
  2. Giuliana Doris Noratto et al. The FASEB Journal, 2012
  3. Fausto Garmendia et al. Rev Peru Med Exp Salud Publica, 2013
  4. Phakkharawat Sittiprapaporn. The InCHIANTI study, 2011
© 2019 - 2021 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel