per pagina
 • Uitgelicht

  COVID? GO FIT!
  COVID? GO FIT!

  Hoe blijf je gezond, hoe versterk je je immuunsysteem en maak je jezelf weerbaar tegen virussen? Het blijkt volgens de wetenschap toch echt vooral een vetarm, overwegend plantaardig dieet te zijn. Waarom is dat precies?

 • Rode gist rijst: veel meer dan een natuurlijke cholesterolverlager
  Rode gist rijst: veel meer dan een natuurlijke cholesterolverlager

  Mensen die te maken hebben met een te hoge cholesterol hebben er vast wel eens van gehoord: rode gist rijst. Wat is het precies, wat doet het en waar moet je op letten als je dit product gaat gebruiken?

  Rode gist rijst (ook…

 • Plantaardig dieet: bewezen meest effectief bij overgewicht en diabetes type 2
  Plantaardig dieet: bewezen meest effectief bij overgewicht en diabetes type 2

  Een plantaardig dieet heeft een zeer gunstig effect op het metabolisme en de bloedvetten, en leidt bewezen tot 2 keer zoveel gewichtsverlies als een traditioneel diabetes-dieet. Als extra bonus wordt een plantaardig dieet ook nog…

 • Koolhydraatarm: minder gezond dan gedacht
  Koolhydraatarm: minder gezond dan gedacht

  Het is onder veel diëtisten nog altijd een algemene perceptie dat koolhydraatrijk voedsel zou moeten worden vermeden bij mensen met diabetes type 2. Toch zijn koolhydraatarme diëten veel minder gezond dan gedacht.

 • Blauwe bessen verlagen je bloedsuiker
  Blauwe bessen verlagen je bloedsuiker

  Diverse studies wijzen uit dat door het dagelijks eten van ca. 200 gr. blauwe bessen, je het risico op diabetes en hart- en vaatziekten drastisch verlaagt. [1] Er zijn meer dan 20 gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken…

 • Mediteren verlaagt je bloedsuiker
  Mediteren verlaagt je bloedsuiker

  Uit onderzoek blijkt dat meditatie een positieve invloed heeft op het voorkomen van het metabool syndroom, ook wel het “insulineresistentiesyndroom”, een combinatie van risicofactoren die verband houden met het ontstaan van…

 • Alles wat je moet weten over dwarslaesie & blaaskanker
  Alles wat je moet weten over dwarslaesie & blaaskanker

  Blaaskanker is een veelvoorkomende complicatie bij mensen met een dwarslaesie. Het risico op blaaskanker is bij mensen met een dwarslaesie zelfs tot 28 keer hoger dan bij mensen zonder handicap. De diagnose wordt in veel gevallen…

 • Rauwe broccoli verlaagt het risico op blaaskanker
  Rauwe broccoli verlaagt het risico op blaaskanker

  'Kruisbloemige' groenten, zoals bloemkool, broccoli, boerenkool, kool, asperges en spruitjes, bevatten de sulforafaanverbinding, waarvan studies aantonen dat ze de groei van blaaskanker kunnen remmen. Rauwe broccoli blijkt…

 • De processierups slaat toe, tips om de jeuk te bestrijden!
  De processierups slaat toe, tips om de jeuk te bestrijden!

  De processierups slaat weer toe, en kan voor vervelende klachten zorgen. Wat zijn de symptomen en wat kun je zelf tegen de overlast doen?

 • Koolhydraatarme diëten verhogen cholesterol
  Koolhydraatarme diëten verhogen cholesterol

  Het eten van een koolhydraatarm dieet kan het totale cholesterol verhogen, vooral als de koolhydraten worden vervangen door dierlijke eiwitten en vetten, zoals bij het Keto Dieet.

 • De schaduwkant van het Keto Dieet
  De schaduwkant van het Keto Dieet

  Ketogene (Keto) diëten kunnen helpen bij het afvallen, maar ze zijn niet gezond, niet duurzaam voor de planeet, en hebben helaas niet de resultaten waar we op hoopten.

 • Actueel

  Veehouderij ‘meest riskante menselijke activiteit’ voor pandemieën
  Veehouderij ‘meest riskante menselijke activiteit’ voor pandemieën

  Er bestaat een fundamenteel verband tussen pandemieën, zoals de huidige covid-19 crisis, en ons op dieren gebaseerde voedselsysteem, dat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien. Dit stelt een nieuw rapport.

 • Inspiratie

  Wat is een goed leven?
  Wat is een goed leven?

  Als we op deze voet verdergaan, zal de ene crisis de andere blijven opvolgen. Net zolang tot we ons gedrag ten opzichte van de natuur en de dieren veranderen.

 • Editie 3-2020 is uit!
  Editie 3-2020 is uit!

  Editie nummer 3 is uit! Een boeiend na-zomernummer vol diepgaande, achtergrondartikelen en inspirerende interviews. Zoals met UMCG intensivist-internist prof. dr. Peter van der Voort en Z.K.H. Prins Carlos de Bourbon de Parme.

 • In korte tijd diabetesvrij met Het SSD Plan
  In korte tijd diabetesvrij met Het SSD Plan

  Eind 2019 werd bij Anneke Madna de diagnose diabetes type 2 gesteld. Na verschillende soorten anti-diabetesmedicatie schakelde ze over op het plantaardige dieet Het SSD Plan. Na een paar maanden was ze diabetes- en medicatievrij.

 • Resveratrol: veelbelovend middel tegen corona
  Resveratrol: veelbelovend middel tegen corona

  Resveratrol is een supplement dat, bewezen, van grote ondersteuning kan zijn bij obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten en dementie. Ook is het een veelbelovend middel te zijn tegen ernstige COVID19-uitkomsten.

 • Annemarie's plant-based kerstmenu
  Annemarie's plant-based kerstmenu

  Gezond eten tijdens de feestdagen is echt niet onmogelijk. Met deze geweldige plant-based recepten uit mijn eigen keuken hou jij de controle over je eetpatroon, bloedsuiker en gewicht én kun je nog steeds genieten!

 • Ask Annemarie

  Vaccinatie-terreur
  Vaccinatie-terreur

  We zijn aanbeland in een nieuwe tijd, die een totaal andere benadering van het leven vraagt en ons uitnodigt tot ‘the next’ step in onze persoonlijke én collectieve evolutie. Maar, hoe maken we die?

 • Zorgen om gewicht jongeren: door corona ingesleten slechtere leefstijl herstelt zich niet
  Zorgen om gewicht jongeren: door corona ingesleten slechtere leefstijl herstelt zich niet

  Maar liefst een kwart van de jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar heeft overgewicht. In het algemeen is het overgewicht bij alle jongeren in 2019-2020 toegenomen tot 18 procent.

 • INTERVIEW

  INTERVIEW "Whole food plant-based voeding is in staat tot ongelooflijke dingen."
  INTERVIEW "Whole food plant-based voeding is in staat tot ongelooflijke dingen."

  Expert plant-based voeding & gezondheid Annemarie de Vries-Postma over haar bestseller en succesmethode Het SSD Plan: Plant-based eten is in staat tot ongelooflijke dingen. Daarvan ben ik het levende bewijs.”

per pagina
© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel