• Uitgelicht

  COVID? GO FIT!
  COVID? GO FIT!

  Hoe blijf je gezond, hoe versterk je je immuunsysteem en maak je jezelf weerbaar tegen virussen? Het blijkt volgens de wetenschap toch echt vooral een vetarm, overwegend plantaardig dieet te zijn. Waarom is dat precies?

 • Plantaardig dieet: bewezen meest effectief bij overgewicht en diabetes type 2
  Plantaardig dieet: bewezen meest effectief bij overgewicht en diabetes type 2

  Een plantaardig dieet heeft een zeer gunstig effect op het metabolisme en de bloedvetten, en leidt bewezen tot 2 keer zoveel gewichtsverlies als een traditioneel diabetes-dieet. Als extra bonus wordt een plantaardig dieet ook nog…

 • Blauwe bessen verlagen je bloedsuiker
  Blauwe bessen verlagen je bloedsuiker

  Diverse studies wijzen uit dat door het dagelijks eten van ca. 200 gr. blauwe bessen, je het risico op diabetes en hart- en vaatziekten drastisch verlaagt. [1] Er zijn meer dan 20 gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken…

 • Koolhydraatarm: minder gezond dan gedacht
  Koolhydraatarm: minder gezond dan gedacht

  Het is onder veel diëtisten nog altijd een algemene perceptie dat koolhydraatrijk voedsel zou moeten worden vermeden bij mensen met diabetes type 2. Toch zijn koolhydraatarme diëten veel minder gezond dan gedacht.

 • Alles wat je moet weten over dwarslaesie & blaaskanker
  Alles wat je moet weten over dwarslaesie & blaaskanker

  Blaaskanker is een veelvoorkomende complicatie bij mensen met een dwarslaesie. Het risico op blaaskanker is bij mensen met een dwarslaesie zelfs tot 28 keer hoger dan bij mensen zonder handicap. De diagnose wordt in veel gevallen…

 • Rauwe broccoli verlaagt het risico op blaaskanker
  Rauwe broccoli verlaagt het risico op blaaskanker

  'Kruisbloemige' groenten, zoals bloemkool, broccoli, boerenkool, kool, asperges en spruitjes, bevatten de sulforafaanverbinding, waarvan studies aantonen dat ze de groei van blaaskanker kunnen remmen. Rauwe broccoli blijkt…

 • Koolhydraatarme diëten verhogen cholesterol
  Koolhydraatarme diëten verhogen cholesterol

  Het eten van een koolhydraatarm dieet kan het totale cholesterol verhogen, vooral als de koolhydraten worden vervangen door dierlijke eiwitten en vetten, zoals bij het Keto Dieet.

 • De schaduwkant van het Keto Dieet
  De schaduwkant van het Keto Dieet

  Ketogene (Keto) diëten kunnen helpen bij het afvallen, maar ze zijn niet gezond, niet duurzaam voor de planeet, en hebben helaas niet de resultaten waar we op hoopten.

 • In korte tijd diabetesvrij met Het SSD Plan
  In korte tijd diabetesvrij met Het SSD Plan

  Eind 2019 werd bij Anneke Madna de diagnose diabetes type 2 gesteld. Na verschillende soorten anti-diabetesmedicatie schakelde ze over op het plantaardige dieet Het SSD Plan. Na een paar maanden was ze diabetes- en medicatievrij.

 • INTERVIEW

  INTERVIEW "Whole food plant-based voeding is in staat tot ongelooflijke dingen."
  INTERVIEW "Whole food plant-based voeding is in staat tot ongelooflijke dingen."

  Expert plant-based voeding & gezondheid Annemarie de Vries-Postma over haar bestseller en succesmethode Het SSD Plan: Plant-based eten is in staat tot ongelooflijke dingen. Daarvan ben ik het levende bewijs.”

 • Jodiumtekort met Het SSD Plan? Welnee. Lees hier waarom!
  Jodiumtekort met Het SSD Plan? Welnee. Lees hier waarom!

  Kom je jodium te kort als je Het SSD Plan volgt en geen met jodium verrijkt brood eet? Welnee. Er zijn zoveel andere, veel natuurlijkere, jodiumbronnen, zoals zeekraal en nori!

© 2019 - 2021 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel