Het doel van LEEFSTIJL ALS MEDICIJN is het delen van evidence-based kennis over de preventieve én curatieve kracht van gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Hierbij richten wij ons op zowel de medische (zorg) professional als de consument.

Dit omdat in de praktijk blijkt dat beide doorgaans nog te weinig te weten over de effecten van gezonde voeding en een gezonde leefstijl in het voorkomen, behandelen of vaak zelfs volledig omkeren van ziekte. Er is nog altijd een gebrek aan voedingseducatie in de medische opleidingen en het inflammatoire geïndustrialiseerde dieet wordt hierdoor zelden als oorzaak van ziekte aangepakt. 

Dit willen we graag verbeteren, omdat het toepassen van deze kennis, aangetoond, vele gezonde levensjaren kan redden en kan leiden tot een gezonde lange(re) levensduur. Dit doen we niet enkel met het magazine, maar ook door het vervaardigen en verstrekken van boeken, ziekte-specifieke specials, factsheets en voorlichtingsmateriaal voor medische (zorg)professionals en het bieden van effectieve strategieën om beleidsmakers te ondersteunen. 

LEEFSTIJL ALS MEDICIJN verschijnt tevens in de Engelse taal onder de naam Plant-based Health Magazine en heeft een, snel groeiende, actieve achterban van meer dan 250 medische (zorg)professionals.

Onze aanpak

  • Patiënten ondersteunen bij voeding- en leefstijlaanpassingen.

  • Educatie aanbieden aan consumenten, medische (zorg)professionals en studenten.

  • De door ons eigen team van specialisten ontwikkelde gecombineerde leefstijlinterventie, GLI TOTAAL. Dit is de eerste Nederlandse whole food plant-based leefstijlinterventie. Deze bevindt zich momenteel in de laatste fase van het erkenningstraject bij het RIVM.

  • Eigen leefstijlklinieken (zie ons pilot centrum AM Lifestyle Medicine Center). Hiervoor hebben wij recent een opschalingssubsidie ontvangen van ZONmw.

De stichting

LEEFSTIJL ALS MEDICIJN is een uitgave van de stichting Dutch Society of Lifestyle Medicine. Er zijn in Nederland reeds verscheidene instanties actief op het gebied van voeding en gezondheid. Waar de stichting zich in onderscheidt is de aandacht voor de enorme hoeveelheid (onderbelichte) wetenschap die laat zien dat een keuze voor een overwegend onbewerkt, plantaardig voedingspatroon het meest effectief is in het voortkomen en behandelen van welvaartsziekten.

Wij werken evidence-based en baseren ons op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en leefstijl en sluiten aan bij de uitgebreide onderbouwing van onze adviezen die te vinden zijn op de website van 's werelds vlaggenschip van de leeftijlgeneeskunde het American College of Lifestyle Medicine (ACLM)

Word lid!

Als medische (zorg)professional kun je lid worden van de stichting Dutch Society of Lifestyle Medicine. Met je lidmaatschap ondersteun je ons werk en ontvang je onder meer ons tijdschrift LEEFSTIJL ALS MEDICIJN alsmede onze factsheets gratis. 

Dit werk op andere manieren, of als niet-zorgprofessional, ondersteunen? Dat kan natuurlijk ook. Als donateur, vrijwilliger of als ambassadeur. Lees hier meer. 

© 2019 - 2023 Leefstijl als Medicijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel